Borzalmas tragédia, megfulladt két 16 éves fiú Észak-Írországban

Enagh Lough, fulladás
Vágólapra másolva!
Két 16 éves belefulladt a Enagh Lough tóba, ami az ír Londonderry város mellett van.
Vágólapra másolva!

A hatóságokat hétfő este riasztották a helyszínre.

Egy fiút sikerült kihúzni a vízből, de a kórházba szállítást követően meghalt. A másik fiút már a helyszínen halottnak nyilvánították.

A rendőrség tájékoztatása szerint egy harmadik fiút is kórházba szállítottak a menők, ő nincs életveszélyben. Ezen kívül kiderült az is, hogy még három fiú a helyszínen volt, akik bár sokkot kaptak, de nem esett más bajuk.

- mondta a rendőrségi szóvivő.

A helyi lelkész, Michael Canny szerint az egész várost lesújtja a tragédia. A családok sokkos állapotban vannak, és teljesen összetörtek.

A fiúk mind a helyi gimnáziumba jártak.

A helyi közgyűlésének tagja, Mark Durkan szerint tragikus baleset történt. Elmondta, hogy beszélt a gyerekekkel és kiderült, hogy együtt mentek el biciklizni, ezután páran lementek a tóra úszni.

Az egyik fiú bajba került a vízben, ezért a barátja megpróbált a segítségére sietni, ezután ő is fulladozni kezdett.


A mentőegységek nagy erőkkel vonultak a helyszínre miután bejelentést kaptak, hogy ketten eltűntek a vízben. Mentőhelikoptert is riasztottak a tóhoz.

Többen voltak a vízben, egyiküket kórházba kellett vinni, de körülményekhez képest jól van - mondta az Észak-Írországi Mentőszolgálat orvosi igazgatója, Dr. Nigel Ruddell. Sajnos egy fiút nagyon súlyos állapotban emeltek ki a vízből, őt is kórházba szállították, de meghalt.

A kutatás még hosszú ideig folytatódott, és tragikus eredménnyel zárult, a másik eltűnt fiút már holtan emelték ki a vízből.